Let op…Asfaltvernieuwing E19 tussen Meer en grens Nederland!

 

In september 2019 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de E19 tussen Meer en de grens met Nederland. We vernieuwen de asfaltverharding op de rijstroken richting Nederland en vervangen de stalen vangrails in de middenberm door betonnen rijbaanafscheiders. De ingreep zal het rijcomfort verbeteren en de verkeersveiligheid verhogen.
 
We doen er alles aan om u zo goed mogelijk te informeren, zodat u uw personeel, leveranciers en bezoekers kan inlichten. Hieronder leest u meer over de aanpak van de werken en de tijdelijke hinder en omleidingen. Opgelet, dit is een éénmalige mailing. De meest actuele informatie over de werken op de E19 kunt u steeds terugvinden op www.wegenenverkeer.be/hoogstraten.

Verkeersmaatregelen tijdens de werken

De werken op de E19 starten vrijdagavond 6 september om 21 uur en duren tot het einde van de maand.

Situatie op de weg van 6 tot 20 september

 • Overdag op weekdagen (6 – 21u): verkeer rijdt in beide richtingen over de normale rijstroken
 • ’s Nachts op weekdagen (21 – 6u) en in het weekend (24/24):
  • verkeer richting Nederland rijdt uitsluitend over de pechstrook
  • verkeer richting Antwerpen heeft geen hinder

Situatie op de weg van 20 tot 30 september


Tijdens de laatste 10 dagen van de werken, van 20 tot 30 september, zal het verkeer richting Nederland via doorsteken in de middenberm worden afgeleid naar de snelwegkant richting Antwerpen.

 • Overdag op weekdagen (6 – 21u):
  • verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken op de pechstrrook en rechterrijstrook (vanaf 17 september)
  • verkeer richting Nederland rijdt over één rijstrook aan de snelwegkant richting Antwerpen en over de linkerrijstrook of de pechstrook richting Nederland (vanaf 20 september)
 • ’s Nachts op weekdagen (21 – 6u) en in het weekend (24/24):
  • verkeer richting Antwerpen rijdt over twee versmalde rijstroken op de pechstrrook en rechterrijstrook (vanaf 17 september)
  • verkeer richting Nederland rijdt over één rijstrook aan de snelwegkant richting Antwerpen (vanaf 20 september)


 
Van 30 september tot 2 oktober verwijderen we tenslotte nog de doorsteken in de middenberm. Het verkeer naar Antwerpen rijdt dan nog op de pechstrook en de rechterrijstrook. Het verkeer naar Nederland rijdt overdag over de normale rijstroken, ’s nachts rijden zij over de pechstrook.

Transportzone Meer en industriezone Hazeldonk bereikbaar

De op- en afritten van het complex ‘1a Transportzone Meer’ blijven tijdens de werken maximaal bereikbaar. Uitgezonderd de laatste 10 dagen in de periode van 20 tot 30 september zal de afrit op weekdagen na 21 uur en in het weekend afgesloten zijn. Verkeer komende van Antwerpen rijdt richting Tilburg om te keren aan het complex van Ulvenhout en bereikt dan de industriezone via de afrit Hazeldonk-Oost. De oprit richting E19 blijft altijd open.

Blijf op de hoogte

De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/hoogstraten.